A Hetes, avagy egy E66-os élete

A Hetes, avagy egy E66-os élete

Megjegyzések rovat, avagy a papírmunka

2019. augusztus 23. - seepheerd

Tekintsük át azokat a dokumenteket, amelyeket a kezünkbe nyomtak - oszt isten álgya magikat -, majd útra eresztettek.

Az első ugye a rendszám, nélküle egy tapodtat nem megy az ember (autó). Szép kis kartonlap, az első szélvédőre kell belülre applikálni. Egy másolatot pedig hátra. Persze pecsétes, érvényességes (a hátoldalán), ahogy illik!

rsz.jpg

Aztán, mivel a rendszám nem érvényes biztosítás nélkül, itt látható az egyik oldala a "kötvénynek". Emailen és telefonon keresztül lerendezhető a dolog pár perc alatt:

bizti.jpg

Persze útvonalengedély(szerűség) is dukált, hogy azért tudják a honnan-hovát, ha épp valakit az érdekel:

utvonal.jpg

Aztán ugye kellett a hivatal papírja arról, hogy exportra megy az autó és itt kivonták a rendszámot a forgalomból, egyfajta adásvételi:

kivonas_1.jpg

szallito.jpg

Nagyjából ennyi volt a papírmunka, persze megkaptuk a forgalmit is, de hiába EU-ból hozzuk az autót, hiába érvényes még a műszaki több mint egy évig, jogharmonizáció van ugye (meg pénzlehúzás), új műszaki kell majd rá:

vizsga.jpg

És most várunk, várjuk a nagyhatalmú NKH meghívó levelére, hogy látogatásunkat tegyük náluk (szeptember második hetét prognosztizálták).
Addig is: ponyva alatt pihen a szépség :)

varunk.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://730ld.blog.hu/api/trackback/id/tr5315021264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása