A Hetes, avagy egy E66-os élete

Palmi, te csodás!

2019. július 19. - seepheerd

flying.jpg

Valahol a svájci hegyek közelében...

Aztán egy jó órás buszozás Milánó másik repterére és már láttuk is, amint kedélyesen pöfékel az Etna (az a púp, ott, a kép bal széle felé, kb. 60 km-nyire tőlünk, Reggio Calabria repülőteréről fotózva):

etna.jpg

 

Az ügyvéd úr - nevezzük G-nek - már várt ránk, bevágódtunk mellé egy szép BMW-be, egy Hetesbe, és csak kis idő után esett le a nagy magyar papírtantusz: EZ A MI AUTÓNK!

Tolta neki a pályán 160 környékén (nyugi, ezen a szakaszon nincs traffipax), olaszosan előzgetett, levillogott népeket és közben mesélt. Pik-pakk megérkeztünk Palmiba, leállította az autót egy autójavító műhely elé (az ő szerelője), pár lépésnyire volt a szállásunk (utazási irodája van a barátjának).

Lepakoltuk a cuccunk, szuper volt az apartman, és hoppá, nohát!

szallas.jpg

Kis ejtőzés, negyed hatra volt megbeszélve a találkozó, szintén csak pár méternyire a szerviztől, a helyi autóklubbal, hogy intézzük a papírmunkát.
Leballagtunk, közben lekerült a rendszám a hetesről:

hetes2.jpg

 

palmi.jpg

 

G leadta az irodán a rendszámokat, elintézte a forgalomból kivonást, az adásvételit, egyben megigényeltük a P-s rendszámot. Az ígéret szerint holnap délután meglesz, amint itt van, intézzük a biztosítást.

Ja, hogy nem néztük át az autót? Minek? Én így szoktam... :)

Elég fáradtak voltunk az egész napos utazástól, kicsit elpilledtünk, majd irány egy esti séta, elvégre újra Olaszországban vagyunk, ráadásul délen, lent a csizma orrában.

palmi1.jpg

palmi2.jpg

palmi3.jpg

Második nap.

Reggeli.
Csak egy kávé és süti, de az a kávé.... hajajj!

palmi4.jpg

Aztán jött G., hogy szabaddá tette a napját és amíg a papírokra várunk, körbevisz minket egy picit a vidéken.

palmi5.jpg

palmi6.jpg

Az ott a sarkon túl már Szicília, jó szeműek felfedezhetik a pöfékelő Etnát

palmi7.jpg

Strand of Palmi. A déli részeken húzódik Olaszország legszebb tengerpartja, csodálatosan kék a tenger.

Ebédre átugrottunk Scillába:

scilla1.jpg

scilla4.jpg

scilla2.jpg

scilla3.jpg

A fotón néhány kardhalra vadászó halászhajó látható, még a hagyományos több ezer éves technikát alkalmazzák. A hajó orrából hosszan előrenyúló palló végében áll a halász, szigonnyal a kezében. A palló biztosítja azt, hogy a hajó mozgása nem riasztja meg a halakat.
Fent, magasan a megfigyelő kosárban lelkes népek figyelik azt, hogy merre is úszik a zsákmány és oda irányítják a hajót. A technika azért működik, mert ebben az időszakban a kardhalak feljönnek a melegebb vízrétegekbe, közel a felszínhez. Ügyes!

Ebéd után sziesztáztunk, majd jött az sms G-től, hogy megjött a rendszám, uccu neki, ekksön!
Letelefonálta az ügynökséggel a biztosítást, befizettük a 130 eurót és már meg is érkezett a kötvény emailben, sajnos nem éjféltől élt, hanem adott pillanattól, így gyorsan elintéztük a piszkos anyagiakat és átvettük az autót.

auto.jpg

Bevásároltunk az útra és izgatottan vártuk a reggelt.

utravalo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://730ld.blog.hu/api/trackback/id/tr3114970172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.